In Baptistengemeente Het Gooi is afgelopen week geld ingezameld voor een kleine kerkelijke gemeente in Valkenburg aan de Geul. Een spontaan initiatief van Bussumer Jan Willem den Boef, die na het zien van beelden van de waterschade in Zuid-Limburg het balletje opgooide.

Tijdens de vergadering van de kerkraad op vrijdagochtend opperde Den Boef het plan om iets voor hun zustergemeente in Valkenburg te betekenen, dat op enthousiasme van de kerkenraad kon rekenen. Vervolgens legde hij contact met de Evangelische Baptistengemeente Valkenburg. Den Boef: “Ik legde de meneer aan de lijn het verhaal uit. Hij was helemaal ondersteboven dat wij vanuit Het Gooi hen financieel bijstaan.

Intussen zijn uit het hele land giften geschonken. Ook de Baptistengemeente zelf heeft een gift in het “Watersnoodfonds” gedaan. Bij elkaar is er ca € 6.000,- binnengekomen, waarvan intussen € 4.000,- is gegeven aan mensen en gemeenten (in België), die het zeer nodig hebben. Voor de overige € 2.000,- zijn al potentiële kandidaten!